fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

22-letnik trčil v avtomobil 45-letnice

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Apnenik na območju PP Šentjernej je 23. 4. nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je ročno uro in tobačne izdelke.

Med 19. 4. in 23. 4. je v okolici Sevnice nekdo izkoristil odsotnost oškodovanke, skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika

Nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri Velikem Cerovcu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 45-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.  

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Loče, Prilipe, Mihalovec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 25 državljanov Turčije, 19 državljanov Sirije, 13 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, osem državljanov Kameruna, šest državljanov Pakistana, tri državljane Palestine, tri državljane Bangladeša, državljana Tunizije, državljana Nepala in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih