fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Povzročitelj nesreče z 1,7 promila alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Prijeli tatu

V noči na 23. 4. smo bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne na bencinskem servisu na Obrežju. Neznanci naj bi odtujil več prehrabenih izdelkov in pločevink s pijačo in pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so šentjernejski policisti avtomobil ustavili na območju Dobruške vasi. 34-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na območju Vrbine je med 20. 4. in 22. 4. nekdo iz rezerevoarjev delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva.Med 19. 4. in 22. 4. je v okolici Dvora nekdo vlomil v prostore podjetja, poškodoval notranjost in odtujil okoli 600 metrov električnih vodnikov. Z vlomom in tatvino je povzročil večjo premoženjsko škodo.

V Lastovčah na območju PP Novo mesto je med 20. 4. in 22. 4. neznanec poskušal vlomiti v poslovni prostor v stanovanjski hiši. V objekt mu ni uspelo priti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe vrat.

V Stranski vasi je med 21. 4. in 22. 4. nekdo z ograjenega pašnika odtujil sedem ovc.

Na parkirnem prostoru na Grmu v Novem mestu je med 19. in 21. uro nekdo poskušal vlomiti v štiri avtomobile. V notranjost mu ni uspelo priti, zaradi poškodb pa je na vozilih povzročil za okoli 1.400 evrov škode.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 1,7 promila alkohola

Nekaj pred 23. uro se je zgodila prometna nesreča v Gornjem Lenartu na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovil obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Sotelskem

Nekaj po 15. uri so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Sotelskim in Krškim. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 25-letni voznik, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 46-letna voznica. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prekoračitev dovoljene hitrosti

Policisti so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 nemških registrskih oznak, ki je po avtocesti vozil s hitrostjo 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 59 km/h. 34-letnemu vozniku iz Kosova so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

19. aprila 2024 smo med 6. in 18. uro tudi na cestah na območju PU Novo mesto poostreno preverjali hitrost. Med nadzorom so policisti kljub vnaprej objavljenim lokacijam meritev ugotovili kar 189 prekoračitev dovoljene hitrosti.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Metliški policisti prijeli tihotapca, ki je v kombiju prevažal 17 tujcev

Policisti PP Metlika so 22. 4. okoli 8. ure na območju Drašičev ustavili voznika kombija Mercedes vito registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Bosne in Hercegovine v kombiju prevaža 15 državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. 22-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Brežice, Jereslavec, Globoko, Jesenice, Slovenska vas, Kapele) izsledili in prijeli 69 državljanov Sirije, 30 državljanov Afganistana, 14 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Somalije, pet državljanov Turčije, tri državljane Gambije, dva državljana Kameruna, dva državljana Nepala, dva državljana Iraka, dva državljana Šrilanke, državljana Irana in državljana Egipta. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli 15 državljanov Sirije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih