fbpx
Mestnik
aleksander mežek
Aktualno Dogodki Kultura

ALEKSANDER MEŽEK pobožal s svojimi melodijami

Navkljub vremenski ujmi so obiskovalci dodobra napolnili atrij Knjižnice Mirana Jarca in z Mežkom ubrano zapeli. 

Priljubljeni slovenski pevec, tekstopisec, producent in komponist Aleksander Mežek je s svojimi zimzelenimi melodijami minulo sredo, 19. julija, preganjal slabo vreme in navdušil obiskovalce, ki so do zadnjega kotička napolnili atrij Knjižnice Mirana Jarca.

Prisluhnili smo prerezu njegove bogate 50-letne kariere, razpete med Britanskim otočjem in rodno Žirovnico. Publika je z njim večkrat ubrano zapela že ponarodele skladbe Siva pot, ki jo Aleksander priredil v slovenski jezik, Po jezeru bliz’ Triglava, Ko boš prišla na Bled in seveda mnoge druge avtorske stvaritve velikega mojstra. Julija je ganila številno poslušalstvo, koncert pa je s stoječimi ovacijami zaokrožil z novo nastalo skladbo Hiše gospodar, ki jo je v Londonu, skupaj s priredbo “Julije”, Aleksander Mežek posnel z domačimi Mrfy, za katere pravi, da smo lahko Novomeščani upravičeno zelo ponosni na njih.

Branka Bukovec, Aleksander Mežek in Anja Pavlin

Na koncertu, ki ga je povezovala Klavdija Kotar z novomeške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, je svoje plemenito poslanstvo predstavilo tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto z uvodnim govorom projektne vodje DRPD Maje Žunič Fabjančič. Koncert je z navdušenjem spremljala tudi častna občanka Novega mesta Branka Bukovec. 

Z leve proti desni: Klavdija Kotar, Igor Ilič, Aleksander Mežek in Anja Pavlin

Naslednjo sredo, 26. 7. 2023, bomo ob 20. uri v Parku Rastoče knjige lahko poslušali izjemno pevko in avtorico BILBI! Vstop je prost in zanj ni potrebnih predhodnih rezervacij, s prostovoljnim prispevekom pa boste lahko festival in nastopajoče pri vhodu na prizorišče.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih