fbpx
Mestnik
policija, policjska postaja, PU NM
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Trčila kolesarja, oba v svojih 60-ih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Na območju Sevnice so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Trčila kolesarja, oba v svojih 60-ih

Brežiški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o padcu kolesarjev v Vrhovski vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 69-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Vanj je trčil 60-letni kolesar, ki je vozil za njim in prav tako padel. 60-letnik se je v nesreči lažje poškodoval.

KRIMINALITETA

V Trebnjem ukradli cepilec za drva

V Malinah na območju PP Trebnje je v noči na 20. 7. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil cepilec za drva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli državljana Bosne in Hercegovine

Okoli 10. ure so policisti na območju Brežic kontrolirali voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak.  Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka in dva  državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 49-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga  bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Jesenice na Dolenjskem, Velike Malence) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 16 državljanov Pakistana, 12 državljanov Sierra  Leone, pet državljanov Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, tri državljane Irana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Konga in po enega državljana  Gvineje, Toga, Malija, Gane, Ugande, Nepala in Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih