fbpx
Mestnik
Slovenija vse bolj vijolična...
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice Občina

COVID: Stanje v Novem mestu je katastrofalno

V novomeški bolnišnici imajo za Covid paciente namenjenih 40 navadnih in 12 intenzivnih postelj, trenutno pa imajo zasedenih 34 postelj na navadnem in 12 na intenzivnem oddelku. Najmlajši hospitalizirani Covid bolnik je star 26, najstarejši pa 90 let.

Kako pa je z izvajanjem rednega programa?

“Naša iskrena želja je, da bi imeli čim dlje in čim bolj dostopne vse programe, saj se zavedamo, da druge bolezni ne bodo kar izginile. Zaenkrat še vedno delamo relativno veliko rednega programa, vendar načrtujemo zmanjšanja prihodnji teden, v kolikor se Covid številke ne bodo umirile,” pravijo v novomeški bolnišnici. Bodo pa programe prekinjali po tehtnem premisleku in prav tako bodo upoštevali nujnost kot tudi čakalne dobe posameznih programov.

Stanje v Novem mestu je katastrofalno

Včeraj so v Novem mestu imeli sestanek ožjega odbora štaba civilne zaščite MONM, kjer je glede na zadnje številke okuženosti z novim koronavirusom epidemiološko stanje na Novomeškem slabo. Kot je povedala direktorica ZD Alenka Simonič je stranje skorajda katastrofalno.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih