fbpx
Mestnik
Aktualno Društva

Dan krvodajalstva se je prelevil v teden

Začetek delovnega tedna bi v Območnem združenju RKS Novo mesto lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva smo začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel podžupan MO Novo mesto Matija Škof. S predsednico OZ RKS Novo mesto Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi. Ob pogostitvi in kramljanju je čas kar prehitro tekel.

V torek so organizirali terensko krvodajalsko akcijo v OŠ Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5. V sredo pa je bila terenska akcija v OŠ Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec.

V Žužemberku se bodo srečali še v decembru na njihovi zadnji letošnji terenski akciji. Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale njihove pridne prostovoljke. V soboto jih čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljejo na izlet v Celje. Zahvaljujejo se vsem in vsakomur, ki so pripravljeni pomagati drugim.

M.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih