fbpx
Mestnik
policija1
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Stepli so se zaradi parkiranja pred blokom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in  nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Padca motoristov

Policisti PP Metlika so bili 7. 6. nekaj po 8. uri obveščeni o padcu motorista na Vahti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. Pri Vahti je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

O prometni nesreči v Dolenjem Mokrem Polju so bili obveščeni nekaj po 18. uri. Policisti so ugotovili, da je 25-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. 25-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Prometna nesreča v Dolenjem Karteljevem

Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Dolenjem Karteljevem.  Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 72-letni voznik, ki je v križišču regionalne in lokalne ceste izsilil  prednost 60-letnemu vozniku. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so okoli 18. ure poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Smolenji vasi, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval družinske člane, jih žalil, poniževal in razgrajal. 37-letni večkratni kršitelj javnega reda in miru se  tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Pretep v Sevnici

Nekaj po 20. uri so sevniški policisti posredovali zaradi pretepa med stanovalci stanovanjske bloka, ki so se sprli zaradi parkiranja pred vhodom v blok. Vzpostavili so javni red in mir, ugotovili identiteto petih vpletenih oseb in  nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Mirni Peči je v noči na 7. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil hidravlično kladivo in lastnika oškodoval za 3.000 evrov.

Občan je obvestil policijo, da mu je v kraju Čelevec na območju PP Novo mesto nekdo v zadnjih petih mesecih iz  pomožnega objekta odtujil pnevmatsko hidravliko in stiskalnico za grozdje. Ocenjuje, da je oškodovan za 2.500 evrov.

Dopoldne so se na dvorišče stanovanjske hiše v Gorenji vasi pri Čatežu z osebnim avtomobilom temno modre barve pripeljali trije neznanci. Dva sta s pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, zamotila stanovalce,  tretji  pa je vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Lastnike je oškodoval za okoli 2.200 evrov.

V kraju Češnjevek na območju PP Trebnje je med 6. 6. in 7. 6. neznanec vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.500 evrov škode.

V noči na 8. 6. so v Krškem neznanci vlomili v prostore prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 39 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Rusije, 20  državljanov Pakistana, 20 državljanov Iraka, deset državljanov Maroka, štiri državljane Sirije, državljana Turčije in  državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih