fbpx
Mestnik
Ahmed Burić, Sin pustinje
Aktualno Dogodki Kultura

Danes na Glavni trg prihaja Ahmed Burić

Danes ob 21. uri pričakujemo predstavitveni koncert albuma Sin pustinje, Ahmeda Burića. Na svoji glasbeni avanturi se mu pridružijo pevec in inštrumentalist, svetovno priznani mojster sodobnega sevdaha, Damir Imamović, izjemni makedonski jazz fusion kitarist Toni Kitanovski ter Žiga Golob eden vidnejših evropskih kontrabasistov.

Sin pustinje (Sin puščave) je novi album Ahmeda Burića, ki sta ga v koronskih časih ustvarjala z Damirjem Imamovićem.

Ahmed Burić, pisatelj, pesnik, novinar in kolumnist, eden najvidnejših intelektualcev na področju bivše Jugoslavije se tokrat predstavlja v vlogi glasbenika in avtorja spoken word projekta Sin pustinje.
 
»Poezija in glasba se tu srečata na čudovito intenziven način v bluesovskih fragmentih, finih “menuetih”, zamolklih baladah in nekem nedoumljivem glasbenem crossover ambientu.”


Koncert je plod sodelovanja Festivala novomeško poletje in Novomeških poletnih večerov, ki jih pripravlja knjigarna inzaložba Goga. V primeru slabega vremena, bo koncert  prestavljen v galerijo Simulaker v neposredni bližini Glavnega trga.

Vstop je prost. Lepo vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih