fbpx
Mestnik
specialna enota 1
Foto: policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Filmsko: v Grosuplju ga je prijela specialna enota

Ljubljanski operativno komunikacijski center je bil v ponedeljek nekaj pred polnočjo obveščen o sumljivi osebi v garažni hiši na območju Viča, ki naj bi nekaj dni prej na tem območju tudi uporabila strelno orožje in streljala v zrak.

Policisti so ob prihodu na kraj opazili osebno vozilo, s katerim se je oseba odpeljala s kraja, zato so vozilo pričeli ustavljati. 26-letni voznik pa znakov policistov ni upošteval in s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Lavrice in nato naprej po glavni cesti proti Ribnici. Nadaljeval je z nevarno vožnjo, zato so ga policisti v naselju Velike Lašče ustavili s stingerjem. Potem je osumljenec zapustil vozilo in zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali in pri tem v njem opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. Voznika vozila kljub večurnemu iskanju niso izsledili.

Naslednji dan so na podlagi zbranih informacij na pristojnem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. Na podlagi predhodnih dejanj osebe, videnih delov orožja v vozilu in zbiranja obvestil so upravičeno pričakovali, da je oseba oborožena in nevarna, zato so v izvedbo hišne preiskave vključili tudi policiste Specialne enote policije (SE).

Foto: policija.si

Včeraj pozno popoldne so policisti SE na območju Grosuplja vstopili v objekt, kjer so najprej omejili gibanje 6 osebam prisotnim v hiši, nato pa locirali osumljenega, ki se je umaknil v enega izmed prostorov, se zaklenil in pred vrata nastavil težje predmete. Ko so specialci vstopili v prostor, je v njih usmeril strelno orožje. Policisti so mu orožje odvzeli in osumljenca prijeli, zanj pa so poklicali zdravstveno osebje, ker je zdravstveno stanje kazalo, da potrebuje oskrbo. Odpeljali so ga z reševalnim vozilom, kjer so ga zaradi zdravljenja zadržali v zdravstveni ustanovi. Reševalci so preventivno pregledali 6 starejših oseb, ki so se nahajale v objektu, vendar le te niso potrebovali zdravniške pomoči.

Policisti so nato na naslovu ter v dveh osebnih vozilih opravili hišne preiskave, v katerih so zasegli revolver, 2 pištoli, 9 pušk in večjo količino različnega streliva.

Ena izmed pištol, ki jo je imel v posesti osumljeni, je bila nelegalna in policija njen izvor še preverja. Ostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega, ki za omenjeno orožje posedujeta ustrezna dovoljenja. Ker pa osebi nista zagotovili ustrezne hrambe orožja, da do njega ne bi imela dostopa nepooblaščena oseba, jima je bilo orožje zaseženo in bo na upravno enoto podan predlog za odvzem orožja.

Zoper osumljenega, ki sicer s strani policije še ni bil obravnavan, bo izveden prekrškovni postopek zaradi posesti nelegalnega orožja, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve naslednjih kaznivih dejanj:

– nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1 (predpisana je denarna kazen ali zaporna kazen do 3 let),
– preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1 (predpisana je zaporna kazen od 1 do 5 let) in
– povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 (predpisana je zaporna kazen do 5 let),

so nam sporočili s policijske uprave Ljubljana.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih