fbpx
Mestnik
policija
Arhiv.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: ne boste verjeli, kaj se je ponoči zopet dogajalo na njivah!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 269 klicev.  Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja  pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 3. 7. in 5. 7. je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico, kompresor, motorno žago in  električni podaljšek. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

Med 2. 7. in 5. 7. je v Brežicah neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V noči na 5. 7. je v kraju Mavrlen nekdo vlomil v zidanico in odtujil motorno žago, kosilnico in posodo z gorivom. Z  vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.800 evrov škode.

V kraju Mrtvice na območju PP Krško so v noči na 5. 7. neznanci z njive odtujili okoli 200 kg krompirja, z njive v kraju Blato na območju PP Trebnje pa okoli 150 kg krompirja.

V Trebnjem je med 25. 6. in 5. 7. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V noči na 6. 7. je v Leskovcu pri Krškem nekdo vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

5. 7. nekaj po 8. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža tri državljane Bangladeša, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Okoli 21.30 so na Obrežju ustavili voznika  osebnega avtomobila VW golf italijanskih registrskih oznak. 34-letni državljan Romunije je prevažal dva državljana  Turčije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Nemčije in Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali  ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša in Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Jesenice na Dolenjskem, Kapele,  Mostec, Podgračeno) izsledili in prijeli 48 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Rusije, štiri državljane Burundija, štiri državljane Kitajske, tri državljane Indije, tri državljane Afganistana, tri državljane Pakistana, dva državljana Alžirije, dva državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih