fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Jože Pirh v novem stanovanju

Jožetu Pirhu, 34 letniku, ki ima celebralno paralizo uspelo zbrati sredstva za stanovanje, v katerega se je preselil. Stanovanje je v pritličju, s primerno opremo in dovolj veliko, da omogoča kvalitetno življenje invalidu, so sporočili iz OZRK Novo mesto. O njem smo že poročali.

Spomnimo se zgodbe…

Stanovanje, v katerem trenutno Jože živi, pripada tudi njegovi starejši sestri. Sestra je želala stanovanje prodati, a Jože ni imel dovolj denarja, da bi jo izplačal zato se je stanovanje prodalo na dražbi. Trenutno čaka na odločbo, kdaj se mora izseliti. Jože je na stanovanje čustveno navezan. “Nekomu ne pomeni nič, meni pa vse!” Kot pravi mu je Občina Novo mesto ves čas pomagala. Župan pozna njegovo problematiko in mu je osebno rekel, da bodo našli rešitev. Vendar Jože vidi edino rešitev trenutno, da občina ustavi dražbo. “Imam lepo mnenje o našem županu.« Ker si VDC-ja ni mogel plačevati sam s svojim prihodkom, mu je pomagala prav občina. Pove, da se je v devetih letih bivanja nabralo okoli 38.000 evrov. In zdaj ko je stanovanje prodano mora svoj delež plačati občini. “Vendar nisem jezen na občino. Vem, da morajo dobiti svoje,”pravi. V primeru, da se stanovanje ne bi prodajalo, mu je občina dovolila, da ostane v njemu do smrti.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih