fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: poškodovali žerjav na Brodu, požar na Grmu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev.  Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve  signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvine

Z delovišča na Belokranjski cesti v Novem mestu je med 21. 4. in 25. 4. nekdo odtujil električne vodnike. Podjetje je oškodoval za okoli 750 evrov.

Med 24. 4. in 25. 4. je na Brodu v Novem mestu neznanec vlomil v ograjeno gradbišče, poškodoval električne vodnike na žerjavu in s tem povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 20 državljanov Maroka, 19 državljanov Kube, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Konga, tri državljane Nepala, dva državljana Alžirije, državljana Sierra Leone, državljana Sirije, državljana Tunizije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

25. 4 je ob 4.01 v Školovi ulici v Novem mestu gorel pomožni objekt velikosti 5 x 4 metre. Požar, ki je objekt v celoti uničil, so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Šmihel pri Novem mestu.

Foto: PGD Šmihel

26. 4. nekaj  pred 4. uro je bila policija obveščena o požaru v Metliki. Po prvih zbranih obvestilih policistov naj bi zagorelo v drvarnici ob stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil in zajel ostrešje hiše. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih