fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: pretepel partnerko, jo lasal, ji poškodoval roko in grozil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 217 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, grožnje, nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prekoračitev hitrosti

Policisti policijske postaje Sevnica so med izvajanjem preventivne akcije za zmanjševanje hitrosti na naših cestah 17. 4. opravljali meritve hitrosti v Sevnici, kjer je hitrost omejena na 50 km/h. Z laserskim merilnikom so 40-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 107 km/h. Ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti  je dovoljeno hitrost prekoračil z za najmanj 51 kilometrov na uro. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa z kršitev določa globo v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

KRIMINALITETA

Rop

V noči na 18. 4. smo bili obveščeni o ropu na območju Mokronoga. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi v počitniško prikolico, v kateri se je nahajal oškodovanec, vlomili zamaskirani neznanci. Poškropili so ga s solzivcem, mu odvzeli torbico z dokumenti in pobegnili. Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Nasilnežu prepovedali približevanja žrtvi

Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni o nasilju v družini na območju Novega mesta. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 31-letni nasilnež pretepel partnerko, jo lasal, ji poškodoval roko in grozil, da jo bo ubil. Zaradi  razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Brege na območju PP Krško je nekdo odtujil pet akumulatorjev.

V Šentjerneju je med 14. 4. in 17. 4. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil agregat, bakrene vodnike in zvočnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti okoli 19.30 ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Slovenije v vozilu prevaža državljana Iraka in šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Slovenije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Podvinje) izsledili in prijeli 33 državljanov Kube, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Alžirije, tri državljane  Konga, državljana Gvineje, državljana Burkine Faso, državljana Libije in državljana Afganistana in na območju PP Metlika (Božakovo) tri državljane Iraka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih