fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: pri Otočcu so se stepli

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi treh  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poziv očividcem prometne nesreče v Dečnem selu

Ob 17.09 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti v Dečnem selu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja in nadaljeval z vožnjo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih brežiških policistov naj bi voznik kombija znamke Volkswagen rjavo zlate barve peljal iz smeri Globokega proti Dečnem selu in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kolesarja. Slednji je padel in se hudo poškodoval, voznik kombija pa je z vožnjo nadaljeval. Zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivamo voznika kombija, ki je bil udeležen v nesreči, in morebitne očividce, da pokličejo na številko 113 ali na PP Brežice na številko 07 466 0300.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Medičevi ulici v Novem mestu je med 2. 5. in 4. 5. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom  pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 3.500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Mali Trn (PP Krško) je neznanec odtujil bakren kotel za žganjekuho.

V Krškem so neznanci iz ograjenega skladiščnega prostora podjetja odtujili električne vodnike v vrednosti okoli 10.000 evrov.

V naselju Brege na območju PP Krško je med 4. 5. in 5. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob počitniški hiši in odtujil  tri žage in akumulator. Lastnika je oškodoval za 900 evrov.

V noči na 4. 5. je v naselju Blato na območju PP Trebnje neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 21. ure so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Prapreška pot, kjer naj bi prišlo do pretepa. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je 19-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, udaril moškega in ga žalil. Zoper kršitelja, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali  in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 15.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil slovaških registrskih oznak. Državljan Gruzije je v vozilu prevažal osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Vozilo so zasegli, državljana Gruzije pa pridržali. Postopek so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 43 državljanov iz drugih držav, ki niso izpolnjevali pogojev za prečkanje notranje meje oziroma bivanje in zadrževanje v Sloveniji – na območju Posavja ter Bele krajine.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih