fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: tatovi odnesli gorivo, orodje, pivo, kotel za žganjekuho in suhe mesnine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 259 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V dveh nesrečah v Metliki poškodovana voznik mopeda in peška

Okoli 13.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika mopeda in voznika osebnega avtomobila v Metliki. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 55-letni voznik osebnega avtomobila,  ki je v križišču odvzel prednost mladoletnemu vozniku mopeda. Mladoletnik je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Prav tako v Metliki je okoli 14. ure 20-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 78-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli.

Policisti so povzročiteljema nesreč zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Drganjih sel (PP  Dolenjske Toplice) je med 18. 4. in 19. 4. nekdo vlomil v brunarico in odtujil 20 litrov goriva in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 200 evrov.

Med 17. 4. in 19. 4. je v kraju Slinovce na območju PP Krško neznanec vlomil v prostore društva in odtujil več zabojev piva in tobačne izdelke. Društvo je oškodoval za okoli 1.400 evrov.

V kraju Talčji vrh na območju PP Črnomelj je med 16. 4. in 19. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in pomožni objekt. Odtujil je več električnih podaljškov, kotel za žganjekuho, baterijski vrtalnik, motorno žago in suhomesnate izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti okoli 18. ure ustavili kombi ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Moldavije in državljan Ukrajine v vozilu prevažata 11 državljanov Turčije,  ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije in državljanu Ukrajine odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju  bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 31 državljanov Pakistana, 14 državljanov Maroka, 12 državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, štiri državljane Konga, dva  državljana Palestine, dva državljana Sirije, državljana Tunizije, državljana Kube in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih