fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: zopet kradli na Muhaberju

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

Okoli 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 24-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na bankino in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Tatvina

V noči na 25. 4. je v naselju Muhaber v Novem mestu nekdo iz garaže stanovanjske hiše odtujil kovček z orodjem.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče) izsledili in prijeli 15 državljanov Bangladeša, deset državljanov Kube, deset državljanov Maroka, devet državljanov Nepala, pet državljanov Alžirije, tri državljane  Rusije, dva državljana Pakistana, državljana Afganistana, državljana Irana in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih