fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ob prisotnosti otroka je partnerici grozil z nožem, zasegli še drogo

Policisti PP Krško so v dopoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru v okolici Krškega, urgirali pa so tudi policisti v Brežicah. 

Policisti so zaščitili žrtve, 21-letnemu osumljencu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli nož, s katerim je  grozil žrtvi. Prav tako so mu zasegli dva ovoja z manjšo količino prepovedane droge. Zbrali so obvestila in ugotovili, da osumljenec že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko, ji grozi in preganja iz skupnega bivališča. Izrekli so mu prepoved približevanja, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazenski ovadbi zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, saj je nasilje izvajal ob prisotnosti otroka.

Zaradi nasilja v družini so posredovali tudi brežiški policisti. 25-letnemu nasilnežu so izrekli prepoved približevanja zakonski partnerki in njunemu otroku zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in  svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih