fbpx
Mestnik
Glavni trg
Aktualno Dogodki Kultura Novice Občina Zanimivosti & Zabava

Posameznikom je zabavno oteževati zabavo v Novem mestu

Po članku o predčasnem koncu prireditve na Glavnem trgu (“Koga moti zabava na novomeških trgih?”), se je na nas obrnilo kar nekaj bralcev. Večina njih je potrdila, da je zabava ali kakršnokoli dogajanje v Novem mestu posameznikom trn v peti.

V komentarjih prebiramo, da je posameznike zmotilo celo navijanje ob Novomeškem teku. Zmotili so jih razni koncerti in tudi prireditve ob koncu leta, Dedek Mraz in podobno…

Posamezniki, “kot nalašč”, čakajo 22. uro ali pa še prej kličejo policijo, pravijo naši viri. A posamezni dogodki se odvijajo in se še bodo odvijali po 22. uri, odgovarjajo na Mestni občini Novo mesto.

“V zadnjem obdobju jih je bilo kar precej (Veseli december, Festival cvička, koncert Bajage … ) tudi v prihodnje so številne v načrtu (Kino pod zvezdami, koncert Magnifica in zasedbe Mrfy, Urbano dogajanje, Veseli december itd. ), vendar morajo biti izvedene pod pogoji določenimi v dovoljenju za začasno čezmerno obremenitev okolja s hrupom, zaradi uporabe zvočnih naprav na prireditvenem prostoru Glavni trg in prireditvenem prostoru Novi trg, ki za izvedbo po 22. uri določa dve lokaciji poteka dogodka na Glavnem trgu.”

Če organizator dogodka izbere drugo mikro lokacijo na trgu, mora za izvedbo po 22. uri pridobiti dodatno dovoljenje, dodajajo na Občini.

Nekateri posamezniki izkoriščajo zakonodajne možnosti in v takšnih primerih nerazumno podaljšujejo in otežujejo pridobivanje dovoljen, ki bi zabavo omogočali tudi na mikrolokacijah, zaključijo na Občini.

PREBERITE ŠE:

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih