fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 30. 3. 2023 posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave  in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Drami

30. 3. nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Drama na območju PP Šentjernej. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel  prednost 51-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Lažje poškodovanega 51-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Lažje poškodovana potnica

Okoli 7.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med priključkoma Trebnje vzhod in Mirna Peč. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. V nesreči se je lažje poškodovala 51-letna potnica, oskrbeli so jo v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče, ki ni vozil po sredini prometnega pasu, so policisti izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Prijeli vlomilce

Okoli 18. ure smo bili obveščeni o neznancih, ki naj bi v Žužemberku vlomili v reciklažni center. Policisti PP Dolenjske Toplice so se takoj odzvali in na kraju izsledili in prijeli dva osumljenca, stara 31 let in prav tako 31-letno osumljenko. Zasegli so jim ukradene električne vodnike in jih vrnili osebju. Trojico bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvina

V noči na 30. 3. so v Krškem neznanci vlomili v ograjen prostor podjetja in odtujili več kosov odpadnega železa.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 41 državljanov Maroka, 28 državljanov Kube, 16 državljanov Rusije,12 državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, sedem  državljanov Nepala, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Šrilanke, dva državljana Alžirije in dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Hudo poškodovan motokrosist

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 17. 30 obveščeni o poškodovanem motokrosistu na Vrhu pri Pahi. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila na motokros stezi na Vrhu pri Pahi, kjer je 20-letni voznik 250  ccm motorja na hitrostni oviri izgubil oblast nad motorjem in padel. 20-letnika, ki je bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti, so reševalci oskrbeli,  kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih