fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: zaradi hudih poškodb umrl

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 4. in 11. 4. posredovali v 234 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 814 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 26 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so  zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali dva kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve hude telesne poškodbe, lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

7. 4. nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča pri izvozu z avtoceste, smer zahod. Po ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovorna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil voznice, ki je vozila pred njo. Slednja se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovana voznik in potnik

8. 4. nekaj pred 23. uro so policisti med izvajanjem nalog na območju Jesenic na Dolenjskem ustavljali osebni avtomobil znamke Opel, romunskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo  je nadaljeval z vožnjo po travniku, kjer se je z vozilom prevrnil. Po nesreči sta voznik in potnik pobegnila s kraja, vendar so ju policisti izsledili in prijeli, lažje poškodbe so jima oskrbeli v brežiški bolnišnici. 33-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo zaradi kršitev privedli pred pristojno sodišče.

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa v Slovenski vasi so policisti v noči na 9. 4. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih  oznak. Ugotovili so, da 26-letni  voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in ga pridržali.O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana motoristka

10. 4. nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o padcu motoristke na Mirni. Policisti so ugotovili, da je 22-letna voznica motornega kolesa znamke Kawasaki zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad motorjem in  padla. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Iz prometa izločili nevarnega voznika

Policisti PP Krško so 10. 4. nekaj po 19. uri prejeli več klicev voznikov, da naj bi na cesti v smeri proti Boštanju voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču, ustavljal in speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu. 30-letnega voznika, ki je med vožnjo tudi večkrat trčil v varovalno ograjo, so policisti izsledili, ustavili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. Ugotovili so, da je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Krško so 9. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Krškega, kjer je 51-letni moški izvajal nasilje nad ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Zaščitili so žrtev in mu izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Na  Ljubljanski  cesti  v  Novem  mestu  jer v noči na 7. 4. nekdo vlomil v prodajalno  in  odtujil menjalni denar in šest svetilk. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej je v noči na 7. 4. neznanec vlomil v  počitniško  hišo  in  odtujil motorno kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

V noči na 7.  4. je v Borštu na območju Brežic nekdo vlomil v dva lesena pomožna objekta in odtujil električne  razsmernike, ribiško palico in živila. Škode je za okoli 1.500 evrov.

Z  dvorišča stanovanjske hiše v naselju Čilpah na območju PP Trebnje je med 6. 4. in 7. 4. nekdo odtujil kros motor 125 ccm, modre barve. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na  parkirnem  prostoru v kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je 9. 4. med 18. in 21. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil bančno kartico s  PIN  kodo.  Na  dveh  bankomatih je opravil dvig gotovine in lastnico oškodoval za 600 evrov.

Z delovišča v Šentjerneju je med 6. 4. in 9. 4. nekdo odtujil deset armaturnih mrež, armaturne palice in orodje. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

Novomeški  policisti preiskujejo okoliščine požara neobdelane lesne biomase v bližini ceste pri naselju Hudo. O požaru so bili obveščeni 9. 4. okoli 16. ure. Ogenj  so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 1.200 evrov škode.

Med  9. 4. in 10. 4. je v Brezju pri Šentjerneju neznanec vlomil v zidanico in  odtujil  kaminski  vložek, motorno žago in vrtni paviljon. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S  parkirnega  prostora  v  Mirni  Peči je 10. 4. nekdo odtujil moped Tomos APN6,  rjave  barve, registrskih oznak NM ZT-99, motoristično čelado, jopič in rokavice. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Z  dvorišča  kmetijskega  objekta na Ratežu je med 8. 4. in 10. 4. neznanec odtujil  dva  neregistrirana  mopeda,  znamke  Tomos  APN4  in AGT. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.300 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

Med  7. 4. in 10. 4. je v vinogradu na območju Plešivice pri Lokvici (PP Metlika) nekdo poškodoval okoli 1500 vinskih trt. Lastnik ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov. Policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

JAVNI RED IN MIR

Pretep v gostinskem lokalu

V noči na 8. 4. smo bili obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je bilo v pretepu udeleženih več oseb, identiteto šestih so že ugotovili.  Posredovala sta tudi dva varnostnika, ki sta bila med interveniranjem lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z  zbiranjem obvesti in ugotavljanjem vseh okoliščin prekrškov in kaznivih dejanj. Zoper udeležence pretepa bodo ustrezno ukrepali.

Kršiteljico pridržali

Policiste  PP  Krško  so  8.  4. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici  Krškega, kjer naj bi kršiteljica pod vplivom alkohola razbijala po hiši  in  motila  javni red in mir. 51-letna kršiteljica se tudi po prihodu policistov  ni  pomirila in je nadaljevala z motenjem javnega reda in miru, zato  so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

7.  4.  okoli  13.  ure  so  policisti  na območju Obrežja ustavili voznico osebnega  avtomobila.  Med  postopkom  so  ugotovili, da državljana Litve v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.  Prav  tako  na  Obrežju  so 8. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila  iz Kosova, ki je prevažal štiri državljane Turčije. 9. 4. so na območju  Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila iz Turčije, ki je   prevažal  sedem  državljanov  Iraka,  ki  so  nedovoljeno  vstopili  v Slovenijo.  10.  4.  so  na Obrežju kontrolirali voznika kombija in voznika osebnega  avtomobila  ukrajinskih registrskih oznak. Državljana Ukrajine in sopotnik  so prevažali 12 državljanov Turčije. Osumljencem kaznivih dejanj, ki so tujcem omogočili nedovoljen vstop v Slovenijo, so policisti pridržali in   jim   zasegli   vozila.  S  kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivih  dejanj prepovedanega  prehajanja  meje  ali  ozemlja  države  jih  bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so  med  7. 4 in 11. 4. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Orešje na Bizeljskem) izsledili in  prijeli 48 državljanov Maroka, 43 državljanov Pakistana, 35 državljanov Nepala,  33  državljanov Rusije, 23 državljanov Kube, 20 državljanov Konga, 19  državljanov  Sirije, 14 državljanov Afganistana, 13 državljanov Indije, sedem državljanov Bangladeša, po tri državljane Gvineje, Kitajske, Nigerije in  Somalije,  po dva državljana Kameruna, Toga, Iraka, Palestine, Irana in Turčije,   državljana   Šrilanke  in  državljana  Beninija  in  na  območju Božakovega  (PP Metlika) dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Hudo poškodovan moški

10.  4. nekaj pred 10. uro so bili trebanjski policisti obveščeni o nesreči na  dvorišču  nedograjene  stanovanjske hiše v Gorenji vasi pri Mirni, kjer naj bi bila ena oseba hudo poškodovana. Opravili so ogled, zbrali obvestila in  ugotovili,  da  se  je  nesreča  zgodila,  ko  je  55-letni  moški  pri upravljanju  z  delovnim strojem bagrom pri vožnji vzvratno po nogi povozil 45-letnega  moškega. Hudo poškodovanega 45-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Voznik štirikolesnika zaradi hudih poškodb umrl

10.   4.   nekaj  pred  21.  uro  smo  bili  obveščeni  o  nesreči  voznika štirikolesnika  na  dvorišču  gospodarskega  objekta  v  naselju  Korita na območju   PP   Trebnje.  Policisti  PP  Trebnje  in  kriminalisti  Sektorja kriminalistične  policije PU Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in  po  prvih ugotovitvah je 60-letni moški vozil štirikolesnik po dvorišču gospodarskega  objekta.  Med zavijanjem levo je izgubil oblast nad vozilom, trčil  v betonsko škarpo, se prevrnil in obstal pod štirikolesnikom. Zaradi hudih  poškodb  je  60-letni  voznik  umrl  na  kraju nesreče. Policisti in kriminalisti  okoliščine  še  preverjajo,  o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih