fbpx
Mestnik
Foto: posnetek zaslona avto.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

Previdno pri prodaji rabljenih vozil na spletu

Policisti PU Novo mesto so letos na območju Bele krajine in Novega mesta obravnavali več primerov goljufij pri prodaji rabljenih vozil po spletu. Prevaranti so se s prodajalci rabljenih vozil po opravljeni preizkusni vožnji  dogovorili za nakup vozila in jim v ta namen izročili aro v višini okoli pet odstotkov. Prodajalca so z različnimi izgovori prepričali, da bodo celotni znesek kupnine poravnali po prepisu vozila in jim izročili gotovino ali znesek nakazali na transakcijski račun.

Po sklenitvi kupoprodajne pogodbe in urejenem prepisu vozila pa preostalega zneska kupnine niso poravnali ali nakazali na prodajalčev transakcijski račun. Lažno so zatrjevali, da so celotni znesek kupnine prodajalcu že izročili  pred opravljenim prepisom. Policisti so v vseh primerih zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja goljufije.

Občanom svetujejo, naj bodo pri prodaji previdni. Avtomobil naj predajo kupcu šele po prejemu celotne kupnine in ureditvijo prepisa lastništva. Svetujemo, da v pogodbo vključijo tudi podatke o stanju vozila ali pripis “videno  – kupljeno”, saj smo v preteklosti obravnavali tudi primere, ko so prevaranti dan ali dva po nakupu vozila od prodajalca zahtevali, da jim vrne del kupnine, ker naj bi na avtomobilu prišlo do večje okvare. Prodajalcem, ki so zavrnili vračilo denarja, so grozili in jih izsiljevali.

V primeru, da pride do oškodovanja in nekdo postane žrtev goljufov, pa naj o tem takoj obvesti policiste na številko 113 ali se zglasi na najbližji policijski postaji.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih