fbpx
Mestnik
policija, policjska postaja, PU NM
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: trčila v 83-letno peško

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje  stvari, goljufije, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana peška

Ob 11.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da se je 52-letna voznica osebnega avtomobila iz garažnih prostorov vključevala v promet in zapeljala na pločnik, kjer je trčila v 83-letno peško. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo  policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Brežiški policisti so med kontrolo prometa na Obrežju okoli 15.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik iz Maribora nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu  pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je med 30. 6. in 1. 7. nekdo poskušal vlomiti v klet poslovno stanovanjskega objekta. V notranjost ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 250 evrov škode.

Med 29. 6. in 3. 7. je neznanec v Novem mestu vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.700 evrov škode.

V Semiču je med 26. 6. in 3. 7. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 3. 7. so v Zburah neznanci z dvorišča kmetijskega objekta odtujili 16 škatel s folijo za ovijanje bal zelene barve. Lastnika so oškodovali za okoli 2.000 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so okoli 18.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Novem mestu, kjer je pijan kršitelj žalil svojo partnerko in z vpitjem motil javni red in mir. 70-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 25 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Pakistana, 18 državljanov Rusije, 12 državljanov Indije, osem državljanov  Afganistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Turčije, štiri državljane Nepala in tri državljane Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih