fbpx
Mestnik
policija
Arhiv.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: mladoletnik padel s kros motorja in se huje poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. 6. in 3. 7. posredovali v 203 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 605 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 48-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, nezakonitega lova, ponarejanja denarja, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so v noči na 1. 7. med kontrolo prometa na Ulici Slavka Gruma ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je bilo v predhodnem postopku kršitelju odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, ker je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Avtomobil  so mu tokrat zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan voznik mopeda

Policisti PP Črnomelj so bili 1. 7. popoldne obveščeni o padcu voznika mopeda v Dolenjcih. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletnik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se  lažje poškodoval. Policisti bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 29. 6. in 30. 6. je z njive v Prečni nekdo izkopal in odtujil okoli 60 kg krompirja.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Drenovec pri Bukovju (PP Brežice) je med 28. 6. in 30. 6. neznanec odtujil kosilnico.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Brezju pri Veliki Dolini je 30. 6. popoldne nekdo iz odklenjenega osebnega  avtomobila odtujil torbico z mobilnim telefonom, denarnico, dokumenti in gotovino.

V noči na 1. 7. je na Vrhu pri Šentjerneju neznanec iz pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil vrtni prekopalnik, vrtni traktor in kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov.

V noči na 2. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 1. 7. okoli 20. ure kontrolirali voznika osebnega  avtomobila poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 58-letni državljan Turčije v vozilu prevaža  štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 58-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 23. 6. in 26. 6. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Jereslavec, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri  Mokricah, Mihalovec, Brežice) izsledili in prijeli 64 državljanov Maroka, 46  državljanov Pakistana, 36 državljanov Rusije, 27 državljanov Indije, 25 državljanov Bangladeša, 16 državljanov Nepala, 15 državljanov Iraka, 13 državljanov Kube, deset državljanov Turčije, devet državljanov Sirije, osem  državljanov Konga, tri državljane Palestine, tri državljane Alžirije, po dva državljana Irana, Afganistana, Šrilanke, Eritreje in Jordanije in po enega državljana Kitajske, Kameruna, Gvineje, Tunizije in Gane. Na območju PP Črnomelj (Žuniči) so izsledili dva državljana Maroka in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Iraka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Motokrosist huje poškodovan

1. 7. dopoldne so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo mladoletnika, ki naj bi padel s kros motorjem. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na motokros stezi v Krškem, kjer je mladoletnik izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, so nam sporočili s policijske postaje Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih