fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: na Otočcu ukradli kolo z motorjem APN4, električni moped in otroško kolo

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ropa, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvina

Z dvorišča stanovanjske hiše na Otočcu je v noči na 8. 8. nekdo odtujil kolo z motorjem APN4, električni moped in otroško kolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Ribnica, Dvorce, Brežice) izsledili in prijeli 110 državljanov Afganistana, 33 državljanov Maroka, 15 državljanov Pakistana, devet državljanov Iraka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Indije, štiri državljane Sierra Leone, štiri državljane Sirije, dva državljana Šrilanke, državljana Konga, državljana Turčije in državljana Ugande. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih