fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Pijan 62-letnik bočno trčil v mimovozečega

Policisti so na številko 113 sprejeli 214 klicev, od tega je bilo 64 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali šestdeset tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranje mejo. Vse so obravnavali na območju Posavja (Dobova, Rigonce, Mostec in Slovenska vas). Po prvih ugotovitvah jih je bilo največ iz Afganistana (10), Pakistana (10), Maroka (8) in Konga (8). Sledijo še domnevni državljani Alžirije, Rusije, Bangladeša, Slonokoščene obale, Burundi, Etiopije, Irana, Nepala in Kameruna. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Kaznivo dejanje nevarne vožnje

Policisti policijske postaje Sevnica so bili nekaj po 18. uri napoteni na obravnavo prometne nesreče treh vozil na cesti Sevnica – tržišče, v bližini odcepa za Krmelj. Po prvih ugotovitvah je 35-letni voznik osebnega avtomobila začel prehitevati dve vozili, ki sta vozili pred njim. Ko je bil vzporedno z vozilom 62-letnega voznika iz Sevnica, je slednji prav tako začel s prehitevanjem, ne da bi se prej prepričal, če to lahko stori varno. Vozili sta bočno trčili, nato pa je eno od vozil odbilo še v avto, ki je peljal pred njima. Nastala je materialna škoda, poškodovan pa ni bil nihče.

Policisti so vsem trem udeležencem odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri 62-letnemu vozniku prikazal rezultat 0,91 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so mu tudi strokovni pregled, a ga je odklonil.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu bodo 62-letnega povzročitelja kazensko ovadili.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih