fbpx
Mestnik
policija, nesreča
Foto: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Romuni na črno prodajali nože

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vdrli v gradbene zabojnike in dva avtomata z napitki

Na območju Vrbine je nekdo vlomil v tri gradbene zabojnike in dva avtomata z napitki. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Vukovci na območju PP Črnomelj je 31. 7. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Romuni na črno prodajali nože

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da so v vozilu štiri državljani Romunije, ki na območju Bizeljskega brez ustreznih dovoljenj občanom v prodajo ponujajo nože. Policisti so ugotovili identiteto tujcev o ugotovitvah seznanili uslužbence FURS-a, ki so v nadaljevanju prevzeli postopek.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti PPIU nekaj pred 12. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Francije prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Francije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bizeljsko, Brezje, Loče, Bukošek, Veliki Obrež, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 49 državljanov Maroka, 17 državljanov Pakistana, deset državljanov Rusije, pet državljanov Alžirije, pet državljanov Sirije, tri državljane Sudana, tri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Indije, dva državljana Gambije, državljana Nepala in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih