fbpx
Mestnik
FOTO: Geago.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

S tekočino za odvračanje divjadi polil krmišče

Policisti so od zadnjega poročanja na št. 113 sprejeli 208 klicev, od tega je bilo 56 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje, poroča PU Novo mesto.

Brežiški policisti, ki nadzirajo državno mejo, so med naseljem Loče in Mihalovec prijeli dva državljana Irana, ki sta državno mejo prestopila na nezakonit način.

Lastniki njive v Dobruški vasi so prijavili, da so jim neznanci v zadnjih dveh tednih izkopali in pobrali okoli trideset kilogramov krompirja.

Na Novem trgu v Novem mestu so dopoldne prijavili, da sta jim prejšnjo noč neznanca (šlo je za moškega in žensko) nekaj pred polnočjo poskušala iz objekta odtrgati bakrene obrobe. Naredila sta za tisoč evrov škode na fasadi in bakreni obrobi objekta (ki pa je nista mogla odnesti).

Na Kuzarjevem Kalu so novomeški policisti obravnavali tatvino treh akumulatorjev iz delovnih strojev in dober kubik bukovih drv. Lastnike so oškodovali za okoli sedemsto evrov.

V kamnolomu Gunte pa so krški policisti opravili ogled tatvine goriva iz delovnih strojev – po prvih ugotovitvah so iztočili okoli šeststo litrov dizelskega goriva.

“Prav posebne vrste strokovnjak pa je bil na obisku krmišča lovske družine Mirna Peč med naseljem Jordankal in Vrhpeč,” sporočajo policisti. S tekočino za odvračanje divjadi je polil krmišče in ga tako naredil za neuporabnega. Škode je za okoli tristo evrov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih