fbpx
Mestnik
(Foto: Siol.si)
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Starše otrok v posebnem programu skrbijo predvsem zapleti ob morebitni okužbi

V OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto je v šolo vpisanih 131 otrok, v šolo pa je prišlo 68 učencev, kar je malo več kot polovica. V posebnem programu so otroci odsotni predvsem zaradi zdravstvenih težav,starše predvsem skrbijo zapleti od morebitni okužbi, v programu z nižjim izobrazbenim standardom pa imajo veliko romskih učencev, ki so bili včeraj odsotni. 

“Na šoli dela 48 zaposlenih, danes smo prisotni vsi (ni odsotnosti zaradi bolnišk in varstva otrok). Včeraj smo bili na testiranju skoraj vsi zaposleni in smo vsi testirani zdravi,” je povedala ravnateljica Vida Marolt. 

Poleg vseh ukrepov, ki jih priporoča NIJZ so uvedli način dela samo v okviru matičnega oddelka. Prvi zaposleni torej sprejme otroke in je z njimi prvi del pouka, potem pride drugi in ostane do predaje zadnjega otroka staršem. V matičnem oddelku so torej otroci od jutranjega varstva preko pouka do podaljšanega bivanja. 

“Ker so otroci s posebnimi potrebami zelo ranljiva populacija, bi bilo smiselno glede na porast okužb (na splošno, trenutno pa predvsem v JV Sloveniji) počakati najprej stanje po sprostitvenih ukrepih med novoletnimi prazniki. Pogosto menjavanje načina dela za naše otroke predstavlja precejšen stres,” doda Vida.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih