fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

V prvi polovici prihodnjega tedna lahko pričakujemo suho in mrzlo zimsko vreme

Ponoči je tudi nekatere nižine prekrila tanka snežna odeja. Precej več snega je zapadlo v višjih legah, še zlasti na jugovzhodu Slovenije, kjer so bile padavine najobilnejše in kjer so bile tudi temperature za nabiranje centimetrov nekoliko ugodnejše. V krajih nad okoli 700 metrov nadmorske višine je lokalno zapadlo več kot 20 centimetrov snega.

Po nočnem prehodu fronte se bomo danes čez dan nahajali v nestabilni zračni masi, kar pomeni, da bomo imeli precej aprilski tip vremena z veliko oblaki, a tudi nekaj sonca. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale krajevne plohe, nastale bodo tudi posamezne nevihte, ki bodo kljub kar visokim dnevnim temperaturam marsikje lahko tudi snežne. Po nižinah večjega dela države bomo popoldne izmerili od 3 do 6 stopinj Celzija, v višje ležečih krajih nad okoli 700 metrov nadmorske višine bo ničla ali kakšna stopinja pod njo, na Primorskem pa bodo termometri pokazali od 6 do 9 stopinj Celzija.

Zvečer se bo ozračje povsod umirilo. Ponoči se bo delno zjasnilo, zato bo marsikje po nižinah nastala megla.

Četrtek bo v gorah sončen, drugod se bo vsaj dopoldne, ponekod pa lahko tudi ves dan zadrževala megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo v večjem delu države malo pod ničlo, v alpskih dolinah z več jasnine bo okoli -7, ob morju pa okoli 5 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa se bodo v večjem delu države gibale od 0 do 4, na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, pa bo od 8 do 10 stopinj Celzija.

V petek bo pod vplivom vlažnega in hladnega vzhodnega vetra v večjem delu države prevladovalo oblačno vreme, nekaj jasnine bo občasno le na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Dopoldne bo suho, popoldne pa bo od juga večji del Slovenije zajelo rahlo sneženje, ki se bo nadaljevalo tudi v noči na soboto. Kljub temu da bo količina padavin majhna, pa se lahko zaradi temperatur malo pod ničlo tudi marsikje po nižinah do sobotnega jutra nabere od 5 do 10 centimetrov snega.

Sobota bo suha, v nedeljo pa bodo predvsem južne kraje zajele nove padavine. Koliko bo padavin in kako daleč proti severu se bodo razširile, sicer danes ostaja še precejšnja neznanka, gotovo je le, da bodo vse padavine tudi po nižinah padle v snegu. V primeru, da se nam bo uspel ciklon iznad Sredozemlja dovolj približati, nas v nedeljo čaka prava zimska pravljica, saj bodo temperature marsikje ves dan vztrajale pod ničlo.

V prvi polovici prihodnjega tedna lahko pričakujemo suho in mrzlo zimsko vreme. Ob jasnih nočeh se bo živo srebro spuščalo tudi pod -10 stopinj Celzija, ob popoldnevih pa bo okoli ničle.

Rok Nosan, Vreme 24/7

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih