fbpx
Mestnik
Dogodki Featured Nogomet Novice Šport

Drugačno leto tudi za kadetsko ekipo NK Krka

Po koncu prvega dela sezone je svoj pogled na sezono, ko so omejitve za šport zopet zelo zahtevne, strnil trener kadetske ekipe Matej Škrbec.

“Vsi skupaj se pribljižujemo koncu drugačnega leta 2020. Epidemiološka situacija je vsem spremenila načrte. Posegla je tudi v naš, nogometni svet. Kar dve sezoni bosta močno zaznamovani z izpadanjem ekipnih treningov in tekem. Šele čez nekaj let bomo videli, kakšne učnke bo imelo vse skupaj na trenutne generacije mladih športnikov. Mi se trudimo, da z organizacijo individualnega dela na domu, čim manjše.”

“Na sezono 2020-2021, smo se letos začeli pripravljati že v maju, ko je bila prekinjena lanska in smo se lahko že zavzeto pripravljali na novo. Ekipo je zapustilo 5 igralcev, a smo hitro zavihali rokave in dopolnili zasedbo s 4 novimi obrazi, ki so se zelo hitro vklopili v delovanje ekipe.”

“Priprave smo začeli že zelo zgodaj v juliju in so potekale v zelo pozitivnem in delavnem vzdušju. Ker se je iz lanske U15 priključilo veliko število igralcev smo imeli že od začetka priprav velik poudarek, poleg kondicijskih vsebin, na nogometni vsebini. Model igre in njegove posodobitve smo spoznavali od prvega treninga naprej. Zavedali smo se, da je kvaliteta naše ekipe v 2. SKL na precej visokem nivoju, zato smo velik poudarek dali na fazi napada, ker smo ocenili, da bomo v tej fazi igre letos preživeli največ časa. Nikakor nismo pozabili na učenje v fazi branjenja.”

“Učenje, napredek in razvoj kreativnosti je glavna rdeča nit celotnega mladinskega pogona. Poleg vsega strokovnega dela in kvalitetno izvedenih aktivnosti, ima za napredek nogometaša ogromen pomen motivacija za delo(100% ves čas), dovzetnost za učenje(učljivost) in sprejemanje kritike.  Le na način popolne predanosti je lahko napredek posameznika največji. Nek nogometaš je rekel, da to kar misliš, da je 100%, morda nekje drugje ni 100%. Zato se lahko potrudiš še bolj.”

“Po poti nogometnega razvoja smo stopali tudi skozi kadetsko prvenstvo. V prvih sedmih tekmah smo zabeležili šest zmag in en neodločen izid ter z razliko v golih 21:2 zasedli prvo mesto na lestvici. Tudi na skupni kadetsko mladinski lestvici nam je šlo zelo dobro in želja po uvrstitvi v najvišji rang tekmovanja je zelo velika. Nato pa zopet prekinitev, po kateri jesenkega dela nismo mogli več nadaljevati. Od prekinitve naprej vzdržujemo našo pripravljenost preko ZOOM treningov in individualnih planov. Čeprav ne moremo na igrišče mislim, da smo v tem obdobju vseeno napredovali v nekih elementih fizične pripravljenosti in tudi v psihološki pripravi. Za odnos za delo moram pohvaliti celotno ekipo. Celotna situacija nam bo zbistrila misli in zavedali se bomo, kaj nam je res pomembno.”

“Pred koncem leta 2020 pa še vsem skupaj želim veliko zdravja in veselja. Mirno preživimo božične in novoletne praznike, kajti čaka nas razburljivo leto 2021.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih