fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: trčila je v avto pijanega voznika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 308 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Vzela prednost pijanemu vozniku

Policisti PP Šentjernej so bili ob 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Čadraže. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovorna 45-letna voznica, ki je ob vključevanju na prednostno cesto odvzela prednost 53-letnemu vozniku. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, ukrepali pa bodo tudi zoper 53-letnega udeleženca, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola.

Poškodovan motorist

Nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 27-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil 37-letnega voznika. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih