fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Aktualno Dogodki Novice

Kako bodo delovali novomeški vrtci v ponedeljek

Včeraj so vrtci prejeli dopis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v katerem so zapisali, da je Vlada RS sprejela spremenjen odlok o začani prepovedi zbiranja ljudi v zavodih in uzobraževanja. Tako odlok Vlade določa izvedbo nujnega varstva za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infratrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji.

Starši so precej zmedeni glede dopisa, katerega je poslalo ministrstvo vrtcem. Pogovarjali smo se z ravnateljico Vrtca Pedenjped, Meto Potočnik, ki pravi, da bodo v ponedeljek vse enote vrtca Pedenjped normalno delovale, razen enota pikapolonice, to je romski vrtec, bo zaprt, ker se ne izkazuje potreba po nujnem varstvu.

V novomeškem vrtcu Ciciban pa nam je ravnateljica povedala, da se še niso dogovorili, kako bo vrtec deloval v prihodnje.

V vrtcu Brusnice morajo starši prav tako v ponedeljek prinesti potrdilo delodajalca, da potrebujejo nujno varstvo, to pomeni, da sta starša zaposlena v kritični infrastrukturi. Če prinesete oba starša potrdilo, da še vedno delata, bo otrok lahko bil prisoten v vrtcu.

K.N.

potrdilo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih