fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika: mlade zasačili z jointi in vrečko marihuane; udaril lastno mamo; poostren nadzor prometa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli vikend posredovali v 241 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 753 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so  se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj.  Posredovali so  zaradi 52-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem in Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik hudo poškodovan

3.  6.  ob  10.40  se  je  zgodila  prometna  nesreča  na cesti pri naselju Impoljca.  Policisti  so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega  avtomobila  peljal iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri Impoljci je pričel  prehitevati  avtodom, ki je vozil pred njim in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik. Hudo poškodovani 25-letni voznik je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnico v Celju, lažje  poškodovanega 19-letnega povzročitelja pa so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Zoper povzročitelja bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan tudi motorist

O prometni nesreči z udeležbo dveh motoristov na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gornji Težki Vodi, je bila policija obveščena 3. 6. nekaj po 13. uri. Po prvih ugotovitvah policistov je za nesrečo odgovoren 66-letni motorist iz  Nemčije, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v zadnji del motornega kolesa, ki ga je pred njim vozil 57-letni motorist prav tako iz Nemčije. 66-letnik je po trčenju izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Po trčenju v srno obležal hudo poškodovan

3. 6. okoli 22. ure se je zgodila prometna nesreča pri Jami pri Dvoru. Policisti so ugotovili, da je 62-letni  motorist  trčil v srno, ki je nenadoma prečkala cesto. Po trčenju je padel in obležal hudo poškodovan. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Trčil v voznika električnega kolesa

Brežiški policisti so bili 2. 6. nekaj pred 20. uro obveščeni o trčenju voznika osebnega avtomobila in voznika električnega kolesa na Linhartovi ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni  voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 50-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa pri Dolah so policisti PP Metlika 2. 6. okoli 19.30 ustavili   voznika   osebnega  avtomobila  Ford focus. Med postopkom  so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je  neregistriran in nezavarovan avtomobil. Ford focus so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na območju Sevnice šest alkoholiziranih voznikov

Policisti PP Sevnica so med  3.  6. in 4.  6.  poostreno  preverjali psihofizično  stanje  voznikov motornih vozil. V 24 urah so kontrolirali 55 voznikov in odredili preizkus alkoholiziranosti 43 voznikom. Ugotovili so, da jih  je  kar  šest vozilo pod vplivom alkohola. Največ, 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka so namerili pri 20-letnemu vozniku začetniku, ki je na območju Sevnice povzročil prometno nesrečo. 41-letna voznica, ki je vijugala po vozišču in ogrožala ostale udeležence v prometu je imela v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Kontrolirali so še 45-letnega voznika z 0,38 miligrami alkohola, 47-letnega voznika z 0,36 miligrami  alkohola, 49-letnega voznika  z  0,35  miligrami alkohola in 75-letnega voznika z 0,29 miligrami alkohola. Zoper kršitelje so na sodišče naslovili  obdolžilne predloge oziroma jim izdali plačilne naloge. Kršitve cestno prometnih predpisov so ugotovili še pri petih voznikih in jim izdali plačilne naloge ter izrekli opozorila. 

Z  aktivnostmi,  usmerjenimi  v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Motorist pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Brežiški policisti so bili v noči na 4. 6. obveščeni o motečem ravnanju motorista,  ki naj bi na območju Stare vasi na Bizeljskem z objestno vožnjo motil  javni red in mir. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in  ustavili.  Ugotovili  so,  da  gre  za  43-letnega  motorista,  ki nima veljavnega  vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola.  Motor  so  mu  zasegli  in  o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Zaščitili žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti PP Krško so 2. 6. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Krškega.  Zaščitili so žrtev, zbrali obvestila in ugotovili, da je 28-letni nasilnež  izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Žrtev je  pretepal,  z  njo  ponižujoče ravnal, jo žalil in preganjal iz skupnega prebivališča.  Izrekli  so mu ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za  sum,  da  bo  ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zoper osumljenca  bodo  na  pristojno  tožilstvo  podali  kazensko  ovadbo zaradi nasilja v družini.

JAVNI RED IN MIR

Mladostnikom zasegli prepovedano drogo

Policisti PP Brežice so 3. 6. opravljali naloge na javni prireditvi v Brežicah. Med postopki so mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. 19-letniku so zasegli ročno zvit cigaret s prepovedano konopljo in vrečko s konopljo. Ročno zvit cigaret s prepovedano konopljo so zasegli tudi mladoletnici.

Posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru

Policiste PP Brežice so v noči na 3. 6. poklicali na pomoč, ker naj bi na prireditvenem  prostoru v Brežicah pijan kršitelj motil javni red in mir. Varnostniki so zoper njega ukrepali in ga odstranili iz prireditvenega prostora.  Kmalu zatem je 20-letnik v bližini tržnice ponovno kršil javni red  in mir in napadel dva vrstnika. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali  v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali

Policiste  PP Krško so v noči na 4. 6. poklicali na pomoč iz Senovega, kjer naj  bi  prišlo  do  pretepa  v  zasebnem  prostoru. Ugotovili so, da se je 36-letni kršitelj sprl s svojo mamo in jo udaril. Tudi po prihodu policistov se ni  pomiril  in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih