fbpx
Mestnik
Foto: Slovenske novice
Aktualno Dogodki Novice

Lobanja, ki jo je našel Novomeščan, pripada ženski, stari med 30 in 50 let

Občan Novega mesta je konec februarja med prenovo stanovanja naletel na grozljiv prizor – v peči je našel človeško lobanjo. Kot so sporočili na novinarski konferenci je lobanja pripadala ženski, stari med 30 in 50 let. Zakopana naj bi bila že 70 do 80 let v zemlji. Ob lobanji so našli tudi cigaretne ogorke, rolice od wc- papirja naboje…Kot so ugotovili je eden med stanovalcev imel v peči skrivališče, saj se je ljubiteljsko ukvarjal z zbiranjem starih predmetov. Gre za stanovalca, ki je zaradi zdravstvenih težav umrl konec leta 2017, stara 41 let. Kot je razložil Božičnik so v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju uspeli najti določeno količino DNK materiala in ugotovili, da gre za sorodstveno povezavo z enim od stanovalcev.

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je v izjavi povedal, da je lastnik stanovanja v bloku med prenovo, ko je porušil peč, naletel na lobanjo in jih o tem obvestil 27. februarja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih