fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Med begom pred policisti se je prevrnil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 357 klicev.  Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in Brežicah so  zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj.  Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Med begom pred policaji se je prevrnil

Nekaj po 18. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika kombija švicarskih registrskih oznak, ki je v okolici Šentjerneja vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v  prometu. Takoj so se odzvali, nevarnega voznika izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo proti Škocjanu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. 56-letni državljan Španije in Švice se v nesreči ni poškodoval, policisti pa  so še ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, zaradi številnih kršitev ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli v postopek na pristojno sodišče.

75-letnik vijugal pri Prečni in napihal

Brežiški policisti so nekaj po 11. uri med kontrolo prometa v Veliki Dolini ustavili voznika osebnega avtomobila  znamke Peugeot. Ugotovili so, da 31-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 13. ure obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke  Citroen, ki naj bi iz smeri Straže proti Prečni vijugal po vozišču. Takoj so se odzvali, 75-letnega kršitelja izsledili in  ustavili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,47 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na 18. 7. nekdo iz rezervoarjev traktorja, delovnega  stroja in tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 450 litrov goriva.

Na Vinjem vrhu na območju občine Šmarješke Toplice je v noči na 18. 7. neznanec skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil posodo z vinom.

Med 17.  7. in 18. 7. je v okolici Šentjerneja nekdo iz skladiščnega prostora odtujil motorno žago in dve rušilni kladivi. Lastnika je oškodoval za 2.500 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je 18. 7. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 330 evrov.

V Gorenjih Skopicah na območju PP Brežice je med 17. 7. in 18. 7. nekdo odtujil poljščine. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

V noči na 19. 7. je v Brežicah nekdo vlomil v prostore prodajalne. Policisti in kriminalisti okoliščine še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Brežice, Loče, Podvinje, Jesenice na Dolenjskem, Velika Dolina) izsledili in prijeli 34 državljanov Afganistana, 28 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, sedem  državljanov Mongolije, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Indije, tri državljane Kameruna, dva državljana Palestine, dva državljana Toga, dva državljana Rusije, državljana Sirije, državljana Ugande, državljana Sierra Leone, državljana Tunizije, državljana Nepala in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih