fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Novice

V novomeški bolnišnici nekaj pritožb s strani učiteljev in vzgojiteljev

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 85 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku.S cepljenjem so v SBNM začeli pred štirimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih cca 56-odstotkov zaposlenih v bolnišnici. Cepijo vse zaposlene, ki so izrazili interes.

“Že nekaj časa je število hospitaliziranih Covid bolnikov relativno stabilno, se pa zavedamo, da situacija ostaja nepredvidljiva, zato smo organizacijsko pripravljeni na morebitne spremembe iz naslova porasta števila obolelih. Škoda, ki nastaja zaradi Covida je velika in občutimo jo vsi. Na tem mestu naj izpostavimo, da delamo vse, kar je v naši moči, da v čim večji meri izvajamo redne programe in jih prilagajamo glede na trenutne zmožnosti,” pravijo iz SB Novo mesto.

Pritožbe iz naslova testiranja v Urgentnem centru

V SB Novo mesto so zaznali kar nekaj pritožb iz naslova testiranja v Urgentnem centru s strani učiteljev in vzgojiteljev, ki bi radi prišli do rezultatov čim prej, pa jih na Urgentnem centru zavrnejo. “Testiranje je namreč v domeni primarnega nivoja, torej zdravstvenih domov. V Urgentnem centru obravnavamo zgolj življenjsko ogrožujoča stanja in testiramo tiste, ki potrebujejo urgentno pomoč, oz. tiste, ki jih sprejmemo v bolnišnico,” pravi vodstvo SBNM.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih