fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Predvidoma po 18. januarju se bodo učenci in dijaki izobraževali po modelu C

Vlada je včeraj na novinarski konferenci sporočila, da bo, v kolikor bo 18. januarja ponovno steklo odprtje šol, izobraževanje steklo po modelu C. Kaj to pomeni?

Model C predviodeva kombinacijo pouka v razredu in na daljavo. Srednje šole so dobile navodilo, da pripravijo organizacijo pouka tako, da za polovico dijakov pouk poteka na daljavo, vsakih 14 dni pa se dijaki zamenjajo.

V okviru tega modela, se bo v šolah izobraževala zgolj prva triada, za učence od 4. do 9. razreda pa se bo še naprej izvajal pouk na daljavo.  V primeru razpoložljivih prostorskih in kadrovskih kapacitet posamezne šole, ob upoštevanju higienskih in splošnih priporočil, ravnatelj lahko odloči, da šola izvaja pouk v šoli tudi za učence 4. in/ali 5. razreda. Pouk se bo izvajal v homogenih skupinah, skupine učencev se ne bodo smele mešati med seboj.

Učenci si med seboj ne bodo smeli posjati šolskih potrebščin. Pouk športa bo lahko potekal v šolskih športnih dvoranah, vendar pa bo potrebno redno prezračevati in razkuževati garderobo po uporabi posamezne skupine učencev. Ekskurzije in šole v naravi se ne bodo izvajale.

V učilnici, kjer bodo navzoči zgolj učenci enega razreda, za učence ne bo potrebna uporaba mask, za učitelje pa bo uporaba obvezna zgolj v primeru, ko ne bo možno vzdrževanje ustrezne razdalje.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih