fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: povožena na železniških tirih

Policisti Policijske uprave Novo mesto obveščajo, da so posredovali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Dolenjskih Toplicah zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nevarne vožnje v cestnem prometu, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi  najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so bili ob 19. uri obveščeni, da naj bi v Brežicah voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru trčila v avtomobil druge voznice in pobegnila s kraja nesreče. Policisti so 50-letno kršiteljico izsledili in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,88 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.
O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz naselja v okolici Črnomlja, kjer naj bi moški izvajal nasilje nad partnerko. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 33-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil svojo  partnerko, jo pretepal in razbil pohištvo v stanovanju. Nasilnega moškega so policisti izsledili na območju Lokev. Med postopkom je kričal in nadaljeval z žalitvami, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Z namenom zaščite žrtve mu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža, ki naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad partnerko, tudi ob prisotnosti mladoletnih otrok, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

VLOMI IN TATVINE

Med 9. 3. in 16. 3. je v Šentjerneju nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil okoli devet tisoč metrov kabla.

V Mrzlavi vasi na območju PP Brežice je med 9. 3. in 16. 3. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v nenaseljeno  stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17.30 in 20.30 je v Leskovcu pri Krškem neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Nova vas, Slovenska vas) izsledili in prijeli 26 državljanov Maroka, 23 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije,  11 državljanov Sirije, sedem državljanov Afganistana, sedem državljanov Nepala in štiri državljane Indije in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Povožena na železniških tirih

Nekaj pred 13. uro je bila policija obveščena, da je na območju Sevnice vlak trčil v osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je ženska prečkala železniške tire v Sevnici v trenutku, ko je iz smeri Brežic pripeljal vlak. Strojevodja je žensko opazil in takoj pričel zavirati, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Identiteto ženske policisti še ugotavljajo, prav tako preiskujejo vse okoliščine. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih